rss Kansan Raamattuseuran uutisia

Vastaisku nuorten pahoinvoinnille

Kansan Raamattuseuran nuorisotyössä kuljetaan nuorten rinnalla arjen paineissa. KRS:n joulukeräys tukee työtä nuorten ja opiskelijoiden parissa.

arska142kuva
Pastori Susanna Luttinen-Kivistöllä on jo monen vuoden perspektiivi nuorten maailmaan KRS:n nuorisotyössä. Hän tuli itsekin aikoinaan mukaan isoseksi riparille.

– Nuorten elämässä on aina ollut omat vaikeutensa, kun elämä mullistuu monella tavalla. Mutta nyt on enemmän erityistukea tarvitsevia. Nuorten elämää värittävät hektisyys, informaatiotulva ja huoli pärjäämisestä. Oman jaksamisen kysymykset ja itsetuhoisuuskin näkyvät nuorten parissa.

– Yhtenä vastauksen näihin huoliin tarjoamme ensi keväänä pienryhmää Anonyymit angtaajat, jossa käsitellään jaksamista, rajaamisen kysymyksiä ja tunnetaitoja. Pidämme näitä teemoja esillä myös nuorten illoissa.

Sosiaalinen media vie ison osan nuorten ajasta. Se on ehkä osaltaan tehnyt nuorista lyhytjänteisempiä ajan suunnittelussa, eletään hetkessä. Myös nuorisotyön pitää olla läsnä sosiaalisen median kanavissa. Somessa on toisaalta myös paljon hyvää.

– Työmme ydin on evankeliumin viesti rakastavasta ja armollisesta Jumalasta, jonka edessä ei tarvitse päteä ja on lupa myös epäonnistua. Haluamme olla nuorille taustavoima ja tuki. Työn palkkapäiviä ovat kohtaamiset entisten nuortemme kanssa. On hienoa nähdä, mitä heistä on tullut ja miten he ovat löytäneet paikkansa seurakunnassa ja elämässä.

Tilaa tehdä ja toimia

– Olemme entistä enemmän satsanneet yhteyden ja yhteisöllisyyden rakentamiseen, kertoo Katariina Nyman KRS:n nuorisotyöstä.

– Pyrimme siihen, että nuoret saisivat tulla omilla lahjoillaan näkyväksi. Perustimme tänä syksynä nuorten iltoihin seitsemän tiimiä, jotka vastaavat iltojen osa-alueista. Vastaanotto on ollut yllättävän innostunutta.

Rukoukselle, tarjoiluille, kohtaamiselle, toiminnalle, medialle, musiikille ja draamalle on omat tiiminsä. Jokainen sai valita tiimin kiinnostuksensa mukaan.

– Näin jokainen halukas saa pienemmän ryhmän, jolle kertoa kuulumisia ja jonka kanssa rukoilla ennen iltaa. Kenenkään ei ole tietenkään pakko liittyä mihinkään tiimiin, on myös lupa vain olla ja ottaa vastaan.


KRS:n nuorisotyön lähtökohtana ovat rippikoululeirit Vivamossa. Nuorteniltoja pidetään viikoittain Helsingissä. Sen lisäksi pyörivät isoskoulutukset, raamattuillat ja K17-illat varttuneemmille nuorille. Tapahtumia järjestetään Vivamossa ja Kairosmajalla loppiaisleiri. Yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa toteutetaan Isosseikkailut. Vuoden 2019 Isosseikkailut pidetään 9.2. Loimaalla ja 4.5. Joutsenossa.

Tule kanssamme nuorten rinnalle, osallistu KRS:n joulukeräykseen

Suski, Katariina ja Leevi
KRS:n nuorisotyön tiimissä paikallistyö pääkaupunkiseudulla on pastori Susanna Luttinen-Kivistön (oik.) ja Katariina Nymanin vastuulla. Leevi Helo vastaa valtakunnallisista tapahtumista ja vierailee seurakuknnissa puhumassa ja pitämässä musiikkileirejä.

Kansan Raamattuseuran joulukeräyksen tuotto käytetään työhön nuorten ja opiskelijoiden parissa.

Voit antaa lahjasi nuorille netissä sivulta kansanraamattuseura.fi/lahjoita

tai lähettämällä tekstiviestin numeroon 16499:

  • Lahjoita 10 e, lähetä viesti: KRS10
  • Lahjoita 20 e, lähetä viesti: KRS20
  • Lahjoita 40 e, lähetä viesti: KRS40

Tekstiviesti toimii Telian, Elisan, Saunalahden, DNA:n ja TeleFinlandin liittymillä. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussa.

Rahankeräyslupa 1.1.2017–31.12.2021

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä