Avioparityön blogi

29.3.2018Terveiset Orisbergin aviopariviikonlopusta! Katja Volanto-Lumppio ja Esa Lumppio


Saimme viettää kesäisen viikonlopun Pohjanmaalla Isossa-Kyrössä 13.-15.7. 2018 Orisbergin kartanomiljöössä, kauniissa säässä ja mukavassa seurassa.

Viikonloppu vilahti 12 upean pariskunnan kanssa parisuhteen palikoita paikoilleen laittaen. Heidän sitoutuneisuutensa toisiinsa, mutta myös leirin sisältöjen työstämiseen oli meistä ihailtavaa. Vaikka leiri oli vain viikonlopun mittainen, ehdimme tutustua aitoihin,  avoimiin ja rohkeisiin leiriläisiin. Oli hyvä olla tämän joukon kanssa koolla ja meille,  Katjalle ja Esalle leiri oli oivallinen loman startti.


Viikonloppu oli mitä parhain keino irrottautua työmoodista ja rauhoittua lomalle. Yhdessä oli hyvä valmistella ja olla leirillä. Pitkässä 33 vuoden parisuhteessa jo tietää ja tuntee toisen toimia, kertomuksia ja jopa joitankin ajatuksia sanoitta. Tällaisessa "automaattiohjauksessa" helposti unohtaa puhumisen merkityksen ja ikään kuin "herätevirran" ylläpitämisen keskinäisen yhteyden säilyttäjänä. Tässä Esa on jonkin verran vuosien varrella kohentunut ja madaltanut puhumisen kynnystä.


On turvallista, että suhteemme ei siihen romahda, jos vähän kolisee. Kun voi levosta käsin olla omanlaisensi nauttien vahvuuksistaan ja hyväksyen heikkouden, rohkenen myös näyttää ne aidosti. Huomaan tulleeni nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin olen sekä suhteessa puolisoon että  kanssaihmisiin – aitous puree.


Vaikka leirille tulimme vetäjiksi ja  olimme kaikki leirillä oppimassa ja jakamassa sitä mikä minulle/meille on totta. Viimeisessä ryhmäkeskustelussa tuli oivallus, jota nimitimme "Zetor- hetkeksi". Tämä on yksi rakkauden kielistä eli kahdenkeskinen aika! Tätä juuri tarvitsemme nyt, kun meillä on aikaa toisillemme, mutta emme huomaa tai jaksa kohdata aidosti. Leirin jälkeen myös me olemme ottaneet viikko-ohjelmaamme kahdenkeskistä aikaa aiempaa säännöllisemmin. Viime viikolla teimme treffit kaupunkiin ja Rosendahlin puistossa Tampereen Pyynikillä nautimme kauniissa kesäillassa piknik-ruokaa ampiaisten pörrätessä ympärillämme. Kyllä elämä vaan on ihanaa "tuon" kanssa, vaikka ampiaisten ympäröimänä!


Leirillä myös pohdimme yhdessä, miten tiivistäisimme viikonlopun ja aivoriihi tuotti palikoita paikoilleen P-teemalla seuraavan:


 


 


PARISUHTEEN PARHAAKSI PITÄÄ PYSTYÄ PUHUMAAN


PUOLISOLLE PÄIVITTÄIN POSITIIVISESTI PULMISTA


PUHUMATTAKAAN PARHAISTA PALOISTA PÄÄLLE PUHUMATTA


PLUS PEHMEÄ PUSU POSKELLE PETISSÄ PIRISTÄVÄN PUUHAILUN PÄÄTTEEKSI!

Tahdomme erityisesti osoittaa kiitoksemme keittiössä vapaaehtoisina hääränneelle ViaDia ry:n joukkueelle sekä toimintakeskuksen johtajalle Terhi Grönille, joka sai meidät tuntemaan itsemme erityisen tervetulleiksi heti saapumisestamme alkaen.

Kiitollisena viikonlopusta ja kanssamme leiriä tehneistä Lotasta ja Jyrkistä

Katja ja EsaLue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.3.2018 7.00Maalaisromantiikkaa Riitta ja Juha Hämäläinen


Kurkistus elämään pellon laidalla.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.2.2018 8.00Voisiko tämä olla rakkautta? Vuokko ja Tero Suutari


Arjen keskellä toinen toistaan tukien.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


2.1.2018 13.17Jos tulen kymmenen vuoden kuluttua... Elina ja Sami Lehtomäki


...kotinne ovelle, niin mitä kohtaan?


Lue lisää | 0 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä