Uutisia avioparityöstä

Vuoden alusta pääset lukemaan Samassa Veneessä -vastuuparien kirjoittamia blogeja, joissa oivalluksia elämästä ja parisuhteesta.


Lasten kanssa leirille

Kairosmajan, Vivamon ja Oronmyllyn avioparileireillä on eri ikäisille lapsille omaa ohjelma / lastenhoito pienimmille.  Leiri on koko perheen elämys.   Löydät lisätietoa leireistä tästä.


Leiritreffeille puolison kanssa

Julkaistu 25. toukokuuta

Avioparileiri tarjoaa aikaa päivittää suhdetta puolisoon.

Avioparityötä perheen parhaaksi

Julkaistu 17. marraskuuta 2017

Samassa Veneessä -avioparityö on saanut uuden luotsin. Pastori Terhi Ruokonen-Jalo puhuu sitoutumisen puolesta.

Hyvääkin liittoa kannattaa hoitaa

Julkaistu 23. toukokuuta 2016

– Kesällä on hyvä antaa aikaa puolison kohtaamiseen ja parisuhteen hoitamiseen, Saara ja Panu Rissanen rohkaisevat. He koordinoivat Kansan Raamattuseuran Samassa Veneessä-avioparityötä.

Avioliiton tärkein sana

Avioliiton tärkein sana on "Tahdon", myös silloin kun yhteistä tietä on kuljettu jo pitkään.

Avioliittoleiri tarjoaa pysähdyspaikan parisuhteen hoitamiseen

Samassa Veneessä -avioparityö järjestää tänä vuonna runsaasti erilaisia leirejä, kursseja ja viikonloppuja.


rss
Kuukauden kurkistus

Terveiset Orisbergin aviopariviikonlopusta!

Julkaistu 29. maaliskuuta Katja Volanto-Lumppio ja Esa Lumppio


Saimme viettää kesäisen viikonlopun Pohjanmaalla Isossa-Kyrössä 13.-15.7. 2018 Orisbergin kartanomiljöössä, kauniissa säässä ja mukavassa seurassa.

Viikonloppu vilahti 12 upean pariskunnan kanssa parisuhteen palikoita paikoilleen laittaen. Heidän sitoutuneisuutensa toisiinsa, mutta myös leirin sisältöjen työstämiseen oli meistä ihailtavaa. Vaikka leiri oli vain viikonlopun mittainen, ehdimme tutustua aitoihin,  avoimiin ja rohkeisiin leiriläisiin. Oli hyvä olla tämän joukon kanssa koolla ja meille,  Katjalle ja Esalle leiri oli oivallinen loman startti.


Viikonloppu oli mitä parhain keino irrottautua työmoodista ja rauhoittua lomalle. Yhdessä oli hyvä valmistella ja olla leirillä. Pitkässä 33 vuoden parisuhteessa jo tietää ja tuntee toisen toimia, kertomuksia ja jopa joitankin ajatuksia sanoitta. Tällaisessa "automaattiohjauksessa" helposti unohtaa puhumisen merkityksen ja ikään kuin "herätevirran" ylläpitämisen keskinäisen yhteyden säilyttäjänä. Tässä Esa on jonkin verran vuosien varrella kohentunut ja madaltanut puhumisen kynnystä.


On turvallista, että suhteemme ei siihen romahda, jos vähän kolisee. Kun voi levosta käsin olla omanlaisensi nauttien vahvuuksistaan ja hyväksyen heikkouden, rohkenen myös näyttää ne aidosti. Huomaan tulleeni nähdyksi ja kuulluksi sellaisena kuin olen sekä suhteessa puolisoon että  kanssaihmisiin – aitous puree.


Vaikka leirille tulimme vetäjiksi ja  olimme kaikki leirillä oppimassa ja jakamassa sitä mikä minulle/meille on totta. Viimeisessä ryhmäkeskustelussa tuli oivallus, jota nimitimme "Zetor- hetkeksi". Tämä on yksi rakkauden kielistä eli kahdenkeskinen aika! Tätä juuri tarvitsemme nyt, kun meillä on aikaa toisillemme, mutta emme huomaa tai jaksa kohdata aidosti. Leirin jälkeen myös me olemme ottaneet viikko-ohjelmaamme kahdenkeskistä aikaa aiempaa säännöllisemmin. Viime viikolla teimme treffit kaupunkiin ja Rosendahlin puistossa Tampereen Pyynikillä nautimme kauniissa kesäillassa piknik-ruokaa ampiaisten pörrätessä ympärillämme. Kyllä elämä vaan on ihanaa "tuon" kanssa, vaikka ampiaisten ympäröimänä!


Leirillä myös pohdimme yhdessä, miten tiivistäisimme viikonlopun ja aivoriihi tuotti palikoita paikoilleen P-teemalla seuraavan:


 


 


PARISUHTEEN PARHAAKSI PITÄÄ PYSTYÄ PUHUMAAN


PUOLISOLLE PÄIVITTÄIN POSITIIVISESTI PULMISTA


PUHUMATTAKAAN PARHAISTA PALOISTA PÄÄLLE PUHUMATTA


PLUS PEHMEÄ PUSU POSKELLE PETISSÄ PIRISTÄVÄN PUUHAILUN PÄÄTTEEKSI!

Tahdomme erityisesti osoittaa kiitoksemme keittiössä vapaaehtoisina hääränneelle ViaDia ry:n joukkueelle sekä toimintakeskuksen johtajalle Terhi Grönille, joka sai meidät tuntemaan itsemme erityisen tervetulleiksi heti saapumisestamme alkaen.

Kiitollisena viikonlopusta ja kanssamme leiriä tehneistä Lotasta ja Jyrkistä

Katja ja EsaMaalaisromantiikkaa

Julkaistu 01. maaliskuuta Riitta ja Juha Hämäläinen


Kurkistus elämään pellon laidalla.

Voisiko tämä olla rakkautta?

Julkaistu 01. helmikuuta Vuokko ja Tero Suutari


Arjen keskellä toinen toistaan tukien.

Jos tulen kymmenen vuoden kuluttua...

Julkaistu 02. tammikuuta Elina ja Sami Lehtomäki


...kotinne ovelle, niin mitä kohtaan?

Palaute
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä